Małgorzata Haller de Hallenburg
prezes zarządu, Biovalley, liderka konsorcjum, Politechnika Łódzka & Biovalley Cooperative
Innowatorka, niezależny naukowiec z wielokierunkowym wykształceniem akademickim (AGH, UR Wrocław, ALK, UW, LBS) oraz z biznesowym doświadczeniem, skutecznie łączy współczesną naukę z rynkiem, zamieniając wyniki badań naukowych na produkty rynkowe gotowe do internacjonalizacji. Projektuje rozwiązania zgodnie z polityką ESG. Od lat rozwija interdyscyplinarne zainteresowania z różnych dziedzin nauki: biofizyka, geofizyka, żywność funkcjonalna, biotechnologia, gospodarka obiegu zamkniętego, nanotechnologia, kompozyty polimerowo-włókiennicze, zarządzanie procesami badawczo rozwojowymi w jednostkach naukowych. Przykłady kilku projektów: 1.biobójcza biodegradowalna włóknina, 2.bioenzymatyczna automyjnia jako alternatywna technologia środowiskowa; 3.paleomleko, mleko A2 – żywność funkcjonalna poprawiające jakość życia osób z syndromem autyzmu; 4.sieć automatów GOZ w szpitalach celem zarządzania tekstyliami dla odwiedzających chorych. 5. opatrunki polimerowe o bioaktywnym działaniu.